Hoe maken we Zeeland aantrekkelijk voor mensen die in de zorg werken?

Marjon Margés 25-04-2023 268 keer bekeken 4 reacties

We willen graag jullie input en ideeën verzamelen! Het onderwerp van discussie is: wat maakt Zeeland aantrekkelijk voor zorgprofessionals en hoe kunnen we dit nog aantrekkelijker maken? Bovendien willen we graag weten welke thema's centraal moeten staan om zorgprofessionals aan Zeeland te binden.

Samen kunnen we een duidelijk beeld vormen van wat belangrijk is voor zorgprofessionals die overwegen om in Zeeland te werken. Welke voorzieningen, ondersteuning en ontwikkelingsmogelijkheden zijn essentieel? Welke aspecten van het leven in Zeeland zouden we moeten benadrukken om anderen aan te trekken?

We kijken uit naar jullie bijdragen!

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

4  reacties

Hennie 26-06-23 om 5:48

Bied een goed salaris, wat meer dan gemiddeld in Nederland, dat maakt werken in Zeeland aantrekkelijker. Zet zoveel mogelijk een generatiepact in, zodat oudere zorgmedewerkers de jongere kunnen inwerken en er sneller verniewing optreedt: veel eenmaal in Zeeland werkenden blijven jaren hangen t/m hun pensioen ('fossielen' ). Zij zijn ervaren maar staan vaak minder open voor vernieuwing en er is risico op relatief achterblijven van kwaliteit. En letterlijkk en figuurlijk op een eilandje blijven werken. Continue aanwas van jonge professionals van buiten geeft energie en komt de kwaliteit ten goede. De samenwerking Erasmus ADRZ is ook een voorbeeld van kwaliteitsverhoging.  

Karin 05-06-23 om 21:40

Haal meer zorgopleidingen naar Zeeland, tandarts/medisch specialist/fysiotherapie.

Marou Duyvelaar-Janssen 02-05-23 om 13:42

Hallo,

Ik ben van de Groep Betaalbaarheid.

Als zo'n beetje alle omringende landen graag vakantie vieren in Zeeland, moet het ook mogelijk zijn om landelijke reclame te maken voor Zorgpersoneel en Professionals dat Zeeland alles biedt waar we anders voor naar een ander land gaan. Dat het echt niet zo erg is, als de negatieve nieuwsuitzendingen over de Mariniers die niet naar "het einde van de wereld" wilden komen.

Je zou ook op alle universiteiten en opleidingsinstituten i.o.m hen folders kunnen ophangen.

Marou Duyvelaar-Janssen

Jaap Butter 26-04-23 om 11:40

In Zeeland is de zorg anders (en aantrekkelijker) georganiseerd dan elders: er wordt vooral samengewerkt, ook over de grens van beroepsgroepen heen; een dynamische werkomgeving. En dan natuurlijk de aantrekkelijke woon- en leefomgeving die Zeeland biedt ...  

Cookie-instellingen