Wat heb je nodig om te wonen in een kleinschalige woongemeenschap (community) of buurt?

Denk Mee Zorg Zeeland 17-04-2023 176 keer bekeken 1 reacties

Om de leefbaarheid voor jong en oud te verbeteren geloven we als Inwonergroep Community en Leefbaarheid dat je als kleinschalige community elkaar kan helpen en dat dan minder zorg nodig is. Door organisaties met elkaar te verbinden zal zo’n buurt gerealiseerd kunnen worden met gemeenten, zorginstanties, woningbouwcorporaties en middenstand. Het idee van een hofje, maar dan iets groter, waar de voorzieningen dicht bij de gemeenschap zijn, waar buren elkaar kunnen ondersteunen met klusjes.

Wat heb je nodig als je zelf in een dergelijke buurt woont? Welke behoeften heb je? Wat zou je graag terugzien? 

Laat hieronder je reactie achter!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Denk Mee Zorg Zeeland 19-04-23 om 13:42

Door: Richard Sommer12-04-23 om 10:44

Er zijn verschillende behoeften die mensen kunnen hebben om in een dergelijke buurt te wonen, waaronder:

  1. Sociale verbinding: Mensen willen zich verbonden voelen met anderen in hun gemeenschap en willen mogelijk deelnemen aan buurtactiviteiten en evenementen.

  2. Veiligheid: Mensen willen zich veilig voelen in hun omgeving en een buurt waar mensen elkaar kennen en ondersteunen, kan bijdragen aan een gevoel van veiligheid.

  3. Gemak en toegankelijkheid: Voorzieningen zoals supermarkten, gezondheidszorg, openbaar vervoer en recreatie moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor de bewoners van de buurt, vooral voor ouderen en mensen met een beperking.

  4. Duurzaamheid: Mensen willen mogelijk in een buurt wonen die duurzaamheid ondersteunt, zoals het bevorderen van fietsen, groene ruimtes en gemeenschappelijke tuinen.

  5. Zorg en ondersteuning: Een buurtgemeenschap waar mensen elkaar kunnen helpen bij klusjes en andere behoeften kan bijdragen aan een gevoel van ondersteuning en zorg, vooral voor ouderen en mensen met een beperking.

  6. Wonen: Mensen willen mogelijk in een buurt wonen waar geschikte woningen beschikbaar zijn voor hun behoeften, zoals gezinswoningen, seniorenwoningen en aangepaste woningen voor mensen met een beperking.

  7. Werk en ondernemerschap: Een buurt kan mogelijk werkgelegenheid en kansen voor ondernemerschap bieden, waardoor bewoners dichter bij huis kunnen werken en ondersteuning kunnen bieden aan lokale bedrijven.

Cookie-instellingen