Stelling: door aandacht verdwijnt eenzaamheid. Eens of oneens?

Denk Mee Zorg Zeeland 19-04-2023 256 keer bekeken 11 reacties

Door Roosmarijn de Goffau 01-04-23 om 11:10

Wij zijn bezig met het in kaart brengen van eenzaamheid onder verschillende leeftijdsgroepen in Zeeland. Op basis daarvan willen we ook graag een voorstel gaan schrijven om eenzaamheid aan te pakken binnen Zeeland.

Wat is jouw mening over onze stelling: Door aandacht verdwijnt eenzaamheid.
Ben je het er mee eens of oneens? En waarom?

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

11  reacties

Hanneke Griffioen

24-07-23 om 15:36

Beste Jan V, bedankt voor je reactie. Alle beetjes helpen inderdaad, aandacht is belangrijk daarbij. 

Jan V

19-07-23 om 3:01

eenzaamheid kan je  niet helemaal bestrijden hoe goed we ons  best ook doen , maar door het in de aandacht te trekken gaat zeker wel wat helpen er zijn  mensen die helemaal niet buitenkomen,als alleen al die mensen kunnen benaderen sommige van die mensen hebben misschien geen vrienden als we die kunnen benaderen zijn wij denk ik wel op de goede weg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ko de Fouw

28-06-23 om 22:05

Eenzaamheid zal nooite weg krijgen. Hoe goed er een organisatie zich voor inzet. Het is goed dat organisaties nu de Eenzaamheid een punt van maak en na drie jaar gaan ze evaleuren hoe het is gegaan. Ik hoop wel dat ieder jaar kunnen zien hoeveel mensen gebruik ga mee doen activiteiten of persoonlijke gesprekken om de Eenzaamheid individuele op te lossen. Later aan activiteiten die eenzaam groep zou organiseren of in een vereniging zou aansluiting  zoek b.v ( wandelsport , bij sport vereniging , Fitnesscentrum ) Als je meer mensen kan bereiken. Daar mee activiteiten zou mee kunnen doen dan zou minder eenzaam kunnen voelen. Word misschien wel gezelliger voor zelf en leer je mensen waar je  plezierig ding mee ga doen. Waar iets aan kan hebben. Thuis help je niet verder om Eenzaamheid aan te pakken. Je kan alleen zelf iets aandoen soms hulp van een beroepskracht kan helpen om een stap te zetten.

 

 

Anoniem

05-06-23 om 21:32

Eenzaam zijn of liever je "alleen " voelen.Dat overkomt je soms plotseling en ik denk dat het niet te voorkomen is.Door ervaring leer je het te onderkennen en er rekenig mee te houden als het op de loer ligt!

G.v.W

 

exa

31-05-23 om 21:31

aandacht kan ten dele bijdragen aan vermindering eenzaamheidsgevoel, wat is de gebruikte definitie van eenzaamheid ?

kan verschillende oorzaken hebben

Alex

27-05-23 om 22:04

Of er hard aan gewerkt wordt? Dat weet ik niet. Soms hoor of lees ik er iets over, maar de mate of hoeveelheid? Om iets te doen aan eenzaamheid is niet gemakkelijk voor vele mensen. Mijn gevoel zegt dat er veel meer aan gedaan zou moeten worden. Het wordt wel redelijk vaak genoemd in beleidsnotities, maar evaluaties, onderzoeken naar de resultaten... nee, daar zie ik weinig van. 

Josien Dijksterhuis

21-05-23 om 12:55

Of het helemaal verdwijnt eenzaamheid met aandacht. Dat durf ik niet te zeggen. Maar het helpt wel! Eenzaamheid kan ook een gevoel zijn, dus denk ik wel persoonlijk. Zie in Zeeland her en der goede/leuke initatieven. Platform Eenzaameheid Walcheren, de luisterlijn, Signaalpunt Eenzaamheid gemeente Terneuzen (Aan-z, wmo).

Er wordt dus al wel hard gewerkt binnen Zeeland aan het onderwerp. Het zou mooi zijn als je van al de bestaande initiatieven kan leren. Wat werkt wel, wat niet. En dit mee kan nemen in een Zeeland breed voorstel, waar we allemaal ons voordeel mee kunnen doen.

 

Maria

17-05-23 om 22:19

Het verdwijnt niet, maar aandacht kan wel helpen. Begin klein. Buurten aantrekkelijker maken, bijv. door heel simpel een aantal picknick tafels te plaatsen. Een buurtcoordinator kan daar in aanvang mensen uitnodigen voor een drankje of iets dergelijks. Ook een buurtcafƩ/restaurant zou kunnen helpen om mensen laagdrempelig samen te brengen, eventueel samen koken.

 

Kitty

12-05-23 om 14:06

Oneens

Eenzaamheid is een complex iets. Je kunt sociaal eenzaam zijn of juist diepere/emotionelere contacten missen of zingeving. Dat is met een beetje aandacht niet opgelost.

Langdurige eenzaamheid geeft een zichtbare verandering in onze hersenen aan!!  Eenzaamheid is aan het begin wel gebaat met aandacht, later is er meer nodig. 

Denk Mee Zorg Zeeland

19-04-23 om 13:46

Door Hetty Koppenaal 01-04-23 om 9:26

Een reataurant -huiskamer waar vrijwilligers koken met overgebleven voeding uit supermarkten en van de markt. Iedereen kan aanschuiven. Ook daklozen.

Denk Mee Zorg Zeeland

19-04-23 om 13:45

Door Alex Soplantila 04-04-23 om 1:13

Goede stelling. Er is veel verborgen eenzaamheid denk ik. Een uitdaging om aandacht te kunnen geven aan mensen die eenzaam zijn. Je zou hen dus moeten bereiken, tegenkomen ..., maar hoe doe je dat? Sommigen (of velen) zullen niet naar jou toe gaan .... dus zou het van jou moeten afhangen .... Acties van jouw kant. Samen met anderen iets doen maakt het wellicht gemakkelijker. Beginnen in je eigen omgeving?

Cookie-instellingen