Moeten inwoners van Zeeuws-Vlaanderen ook zorg kunnen krijgen in België?

Denk Mee Zorg Zeeland 19-04-2023 195 keer bekeken 3 reacties

Door Emma Borghstijn26-03-23 om 21:23

Wij vinden dat de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen ook hulp moeten kunnen inroepen van in België gevestigde zorgverleners. Ben je het hiermee eens of oneens? En waarom?

We willen graag een oproep doen richting zorgverzekeraars dat er een goede voorziening moet zijn waar inwoners van Zeeuws-Vlaanderen terecht kunnen. Om te zoeken waar ze recht op hebben en wat de mogelijke financiele gevolgen zijn, en deze te laten inventariseren.

Als zorgverzekeraars zich moeten houden aan het recht op verstrekkingen in België voor onze inwoners, wel breed maar dat kan verfijnd worden, ook het recht van keuze door de zorgvrager is belangrijk; kunnen we mee opnemen.

De oude regeling :" bijzondere regeling voor de inwoners van Zeeuws Vlaanderen" bestaat nog wel. Maar de diverse zorgverstrekkers hebben een verschillende invulling gegeven aan grensoverstijgend zorgverkeer (naar België).

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

3  reacties

Karin 05-06-23 om 21:57

Gezien de afstand tot de medisch specialistische zorg van het Erasmus MC is open toegang tot de zorg in het UZ Gent en UZ Antwerpen essentieel. Of voor bijvoorbeeld bewoners in Aardenburg toegang tot de zorg in Knokke. Afstand en ervaren kwaliteit moet bij een keuze voor zorg leidend kunnen zijn bij zorgvragers in grensgebieden, niet of dit in België of Nederland wordt verleend. Voor grensbewoners in Zeeuws Vlaanderen stopt het leven niet bij de grens, wonen, werken, liefde en leven gaan vrijelijk heen en weer. Daar de voorzieningen en toegankelijkheid van zorg in Zeeland snel teruglopen, wordt graag gebruik gemaakt van de winkelgebieden, werkgelegenheid en zorgaanbod in Vlaanderen. Vrije zorgkeuze is dan ook essentieel voor de kwaliteit van leven in de grensstreek. 

jacques serle 23-05-23 om 0:59

Bij het voorstel / vraag  om van de uitstekende diensten van Belgie gebruik te maken is de betreffende mens in één keer afgeschreven bij het ADRZ  U bent gewaarschuwd.

Silver5 17-05-23 om 18:03

Niet alleen Zeeuws Vlaanderen maar héél Zeeland! Daar waar je in de Zeeuwse ziekenhuizen "afgeschreven" wordt als "toch al een oud mens" zegt men in België "u mag oud zijn maar u bent óók een MENS" Het ADRZ Zeeland is ver beneden niveau!!

Cookie-instellingen