"Stimuleer kinderen om later te kiezen voor een baan in de zorg." Denk je mee met ons voor

Denk Mee Zorg Zeeland 19-04-2023 189 keer bekeken 2 reacties

Door Paul Harbers 18-04-23 om 6:46

Vanuit de Inwonergroep Scholing hebben we een eerste voorstel uitgewerkt en we horen graag hoe je hierover denkt!

De grote druk op de zorg, de debatten over de lonen in de zorg hebben het minder aantrekkelijk gemaakt voor jongeren om te kiezen voor een opleiding voor de sector Zorg & Welzijn. Dit in combinatie met een stijging in de vraag naar zorgprofessionals, maakt het gat tussen vraag en aanbod alleen maar groter. 

Het eerste voorstel van de Inwonergroep Scholing is om kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met de zorg en het werken in de zorg. Door het zaadje op tijd te planten, helpen we de kinderen om later eventueel te kiezen voor de sector Zorg & Welzijn. Hoe willen we dit doen? 

1.     Starten met een pilot project ‘poppendokter’ voor de groepen 1 en 2 van de basisschool;

2.     Geef gastlessen door heel Zeeland op basisscholen tijdens de week van de zorg;

3.     #Ontdekdezorg door open dagen te organiseren gericht op kinderen in de 1e en 2e klassen van het voortgezet onderwijs;

4.     Organiseer snuffelstages voor jongeren en bied deze proactief en zichtbaar aan;

5.     Ontwikkel een lessenpakket voor de basisscholen en bied het bestaande pakket voor het voortgezet onderwijs proactief aan.

Het voorstel is voor de zorg in Zeeland, daarom nodigen we je uit om met ons mee te denken en het voorstel nog beter te maken! Heb je tips, ideeën en of feedback, laat dan een berichtje achter in de comments!!! Dank jullie wel! #DenkmeeZorgZeeland

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Paul Harbers 12-05-23 om 22:16

@Alex Soplantila we gaan het zeker meenemen in de voorstellen. Morgen gaan we er weer mee aan de slag als groep en we zullen zeker een update geven van de rest van de voorstellen. 

Denk Mee Zorg Zeeland 19-04-23 om 14:08

Door Alex Soplantila 18-04-23 om 22:56

Het idee is heel goed: de jeugd laten kennis maken met de zorg. Een aanvulling zou misschien kunnen zijn om in al die verschillende zorgsectoren (en -beroepen) open dagen te organiseren, gericht op deze jonge leeftijdsgroepen. Een open dag in een ziekenhuis, bij een huisartsenpost, in een verpleeghuis, bij de jeugdzorg, een thuiszorgwinkel, een oogarts, enz. Kinderen zullen zeker behoorlijk onder de indruk kunnen zijn van al die verschillende aspecten, die te maken hebben met het helpen van mensen die ergens last van hebben (of een belemmering hebben).

Cookie-instellingen