Welkom bij Denk Mee Zorg ZeelandDe plek waar je informatie vindt over het Inwonerakkoord Zorg Zeeland en waar de stem van de inwoners van Zeeland telt.

Praat samen over morgen

Denk Mee Zorg Zeeland 06-03-2024 308 keer bekeken

Begin

04-04-2024 om 13:00

Einde

04-04-2024 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op donderdag 4 april organiseert ‘Zorg in Balans’ het congres ‘Praat samen over morgen’. Inwoners van Zeeland, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners, projectleiders, managers en bestuurders in zorg en welzijn zijn van harte uitgenodigd.

De bedoeling is samenkomen, leren en inspireren rondom het thema ouder worden. Met twee inspirerende gastsprekers belooft het een interessante dag te worden.

Op het congres zijn inwoners van Zeeland, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners werkachtig in Zeeland, projectmanagers en bestuurders in zorg en welzijn en alle andere geïnteresseerden. 

Waar en wanneer
Op donderdag 4 april 2024 in Theater de Mythe te Goes. Er is plaats voor 300 deelnemers, vol is vol.

Programma

Deel 1
● 13.00 – 13.30 uur  Welkom en inleiding
● 13.30 – 14.30 uur  Clementine Mol, “Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?”
● 14.30 – 15.00 uur  Pauze

Deel 2
● 15.00 – 15.15 uur  Inloop Deel 2
● 15.15 – 16.15 uur   Anja Machielse, “Gezond en zinvol ouder worden”
● 16.15 – 18.00 uur  Borrel en nagesprek

Adres en parkeren
Het adres van Theater de Mythe is Bleekveld 1, te Goes. Parkeren kan o.a. bij Parkeergarage Centrum (Westwal). Het treinstation is op circa 10 minuten loopafstand.

Over de sprekers

Clementine Mol: “Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?”

Clementine Mol is bouwkundig arts en leefstijlarts. Als arts met een bouwkundige achtergrond is het haar missie om gezonde omgevingen te creëren en woonzorgconcepten te ontwikkelen die gezondheid, welzijn en goede zorg bevorderen. Ze integreert hierbij haar medische kennis en ervaring met ontwerpvaardigheden. Als arts-onderzoeker schreef ze de kennisbundeling “Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?” waarbij ze kennis uit het woon-, zorg-, welzijns- en ontwerpdomein integreert. Ze laat zien dat integratie van en samenwerking tussen deze domeinen cruciaal zijn voor het creëren van optimale woon(zorg)omgevingen waarin ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen met een goede kwaliteit van leven en de juiste zorg op de juiste plek.

Publicatie ‘Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?’ – Ben Sajet Centrum

Anja Machielse: “Gezond en zinvol ouder worden”

Anja Machielse is emeritus hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid en bijzonder hoogleraar Sociale Weerbaarheid van Ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in onderzoek naar de betekenis van sociale relaties, zowel voor het persoonlijke leven als voor de bredere gemeenschap. In haar onderzoek naar ouderen ligt de nadruk op sociale weerbaarheid en het stimuleren van sociale betrokkenheid in woongemeenschappen voor ouderen en de samenleving in het algemeen. Anja Machielse is lid van de Wetenschappelijke Advies Commissie voor het programma “Een tegen eenzaamheid” van het ministerie van VWS.

Aanmelden
Heb je interesse om deel te nemen? Je bent van harte welkom. De entree is gratis. Je kunt je hier aanmelden.

 

Cookie-instellingen