Workshop: Positieve Gezondheid

Je leert in een notendop de basisprincipes en oorsprong van Positieve Gezondheid. Door zelf aan de slag te gaan en te ervaren hoe Het Spinnenweb van Positieve Gezondheid werkt, maak je kennis met deze brede blik op gezondheid.

Over de workshop
Je leert in een notendop de basisprincipes en oorsprong van Positieve Gezondheid. Door zelf aan de slag te gaan en te ervaren hoe het Spinnenweb van Positieve Gezondheid werkt, maak je kennis met deze brede blik op gezondheid. De beweging Positief Gezond Zeeland is inmiddels realiteit en steeds meer mensen en organisaties sluiten aan, ook via Denk Mee Zorg Zeeland. Samen met andere ambassadeurs en implementatiecoaches gaan we op 1 juni graag met je in gesprek over hoe het gedachtegoed verder kan bijdragen aan gezonde inwoners van Zeeland en toegankelijkheid van de zorg. Er is ruimte voor interactie en uitwisseling.

Wat is het? - Institute for Positive Health

Over de sprekers
Michella van de Voorde-Back is Adviseur Vitaliteit & Inzetbaarheid bij Amarijn en implementatiecoach Positieve Gezondheid. Zij verspreidt het gedachtengoed bij medewerkers in haar organisatie en ook daarbuiten.

Corina Hofs werkt bij team radiologie bij het ADRZ én is ook implementatiecoach Positieve Gezondheid. Zij deelt in workshops en bijeenkomsten graag haar persoonlijke ervaring met het gedachtegoed om zo nog meer mensen mee te nemen in deze brede kijk op gezondheid.

Over Positieve Gezondheid
Gezondheid gaat over veel meer dan hoe je lichaam functioneert. Gezond zijn is namelijk geen synoniem voor ‘niet ziek zijn’. Bij Positieve Gezondheid ligt de focus op hoe je veerkrachtig kan leven en hier zelf de regie in neemt. Het vertrekpunt binnen dit gedachtegoed is dat de focus ligt op wat wél goed gaat, in plaats van vooral te kijken naar wat niet goed gaat of niet meer kan. Dit is een belangrijke ontwikkeling in het denken over gezondheid.

Wil je nog verder in gesprek over de ervaringen en toepassingsmogelijkheden van Positieve Gezondheid in Zeeland? Kom dan ook naar de informatiestand van Positief Gezond Zeeland van de Zeeuwse Zorg Coalitie en Emergis, naast Rond-je-Gezond!

Meld je hier aan voor deze workshop om verzekerd te zijn van een plekje! 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen