Workshop: Positief Gezond Innoveren

In Sint Maartensdijk zijn de inwoners bezig om zichzelf op een andere manier te gaan organiseren, een mooi voorbeeld van Positief Gezond Innoveren. Hoe hebben zij dit aangepakt en wat zijn de geleerde lessen? Je hoort er alles over tijdens deze workshop!

Over Positief Gezond Innoveren 
In een nieuw gezondheidssysteem komt er meer aandacht voor het voorkomen van een grote zorgvraag en de eigen verantwoordelijkheid van inwoners. Hoe kunnen we de samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers en (zorg)professionals nu zo gaan organiseren dat we deze beweging ook daadwerkelijk kunnen gaan maken? Deze leervraag staat centraal binnen Positief Gezond Innoveren. Voor verschillende lokale projecten werken inwoners, vrijwilligers en professionals al samen rondom dit onderwerp. Deze projecten worden gebruikt om van te leren. 

Over de workshop 
In Sint Maartensdijk zijn de inwoners bezig om zichzelf op een andere manier te gaan organiseren, zodat zij meer regie en zeggenschap krijgen over leefbaarheidsvraagstukken in hun dorp en een gesprekspartner kunnen worden voor (zorg)professionals. Hoe hebben zij dit aangepakt en wat zijn de geleerde lessen? Je leert er alles over tijdens deze workshop!  

Meld je hier aan voor deze workshop om verzekerd te zijn van een plekje! 

Over de spreker 
Marjan de Smit werkt als onderzoeker en projectleider, voor zowel de GGD als de onderzoeksgroep EVM in verschillende Europese projecten.


 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen