Submenu

Wat vindt de Inwonergroep Innovatie belangrijk?

14-03-2023
144 keer bekeken

Edwin Torn Broers is voorzitter van de Inwonergroep Innovatie uit het Burgerberaad Zorg Zeeland. Hij geeft uitleg over waarom hij verder wilde werken aan dit onderwerp en wat de groep wil bereiken.

Edwin: “Als je kijkt naar welke vraag er voor ons ligt, kan het niet anders dan dat we iets moeten veranderen. We moeten innoveren om de zorg te verbeteren. Innovatie is iets wat mij altijd al heeft aangesproken in al het werk dat ik heb gedaan. Bij dit onderwerp dacht ik dan ook ‘dit is hetgeen waar ik wel wat van weet’. Ik ben geen zorgprofessional maar ik kan wel over meedenken over wat voor systemen en mogelijkheden er zijn.

Wat voor mij belangrijk is, is dat we het voorstel concreet kunnen maken, zodat er daadwerkelijk een klein stapje gezet kan worden. Bij innovatie kun je heel gauw groot denken. Maar wij gaan het voorstel zodanig klein maken en afschalen dat iedereen zegt ‘ja logisch, zo zouden we het kunnen doen, dat kunnen we zo meenemen’. Dát is waar ik naar op zoek ben. We hebben nog maar twee bijeenkomsten en dat moet het voorstel dat we gaan uitwerken klaar zijn.

Welke expert we willen uitnodigen voor 1 april weten we nog niet. Als je aan innovatie denkt, dan denk je aan de ene kant aan technologie en aan de andere kant aan sociale innovaties. Waarbij soms technische innovaties sociale innovaties triggeren en anders om. Wij hebben nu gezegd ‘De techniek is er. Er wordt heel veel geïnnoveerd, dat is gewoon een gegeven’. Waar het voor ons om gaat is: hoe kun je, op wat voor manier dan ook, met de bestaande techniek meer aandacht, bereikbaarheid en maatwerk faciliteren voor de zorgvrager? Hoe kun je techniek zodanig inzetten dat we kunnen voldoen aan de zorgvraag die op ons afkomt? Daar moet onze expert iets over kunnen vertellen.”, aldus Edwin

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen