Submenu

Tweede bijeenkomst Klankbordgroep Zorg Zeeland

06-09-2023
168 keer bekeken

Woensdagavond 30 augustus is de Klankbordgroep Zorg Zeeland voor de tweede keer samen gekomen.

De klankbordgroep bestaat uit een groep mensen die heeft mee gedaan met het Burgerberaad Zorg Zeeland. Op 3 juni werd het Inwonerakkoord overhandigd aan de Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC). Om ook na het overhandigen van het Inwonerakkoord betrokken te blijven bij de opvolging en uitvoering van het Inwonerakkoord, is een klankbordgroep opgericht.  

Kennismaking 
Naast ruim 25 leden van de klankborgroep, was dit keer ook een vertegenwoordiging vanuit de ZZC aanwezig: Edwin Leutscher, programmadirecteur Inwonerparticipatie en Elga van Dartel, programmamanager Inwonerparticipatie. Het doel van hun aanwezigheid was verder kennis maken met de Zeeuwse Zorg Coalitie. De deelnemers kregen meer inzicht in de doelen van de ZZC en hoe inwonerparticipatie een rol heeft en krijgt in de ZZC via de klankbordgroep en in de uitvoering van het Inwonerakkoord.  

Uitwerken Inwonerakkoord 
De Klankbordgroep Zorg Zeeland blijft intensief betrokken bij de bestaande en nieuw op te zetten projecten en initiatieven. De klankbordgroep is er om actief mee te denken en te adviseren, vanuit het perspectief van de inwoners. Om dit goed vorm te geven komt de klankbordgroep maandelijks bij elkaar en gaat actief aan de slag met thema’s in samenwerking met de ZZC.  

Aan de slag 
Het Inwonerakkoord bestaat uit verschillende thema’s die betrekking hebben op de zorg in Zeeland. Als eerst start de klankbordgroep met het uitwerken van 3 thema’s. Deze thema’s zijn; Wonen & Zorg, Scholing en Zorgbeurs. De eerstvolgende bijeenkomst van de klankbordgroep zal starten met een algemeen deel voor alle betrokken klankbordgroepleden. Daarna splitst de groep zich op, en gaat men in kleine groepen aan de slag met de verschillende thema’s. Organisaties die aangesloten zijn bij de ZZC en bezig zijn met de thema’s worden uitgenodigd. Zo kan de klankbordgroep actief meedenken en adviseren, en zorgen voor het toepassen van het Inwonerakkoord.  

Een goed begin is het halve werk 
Er ligt nu een goede basis voor de samenwerking van de Klankbordgroep Zorg Zeeland en de Zeeuwse Zorg Coalitie. Het is een flinke uitdaging voor alle betrokken leden en partijen, maar iedereen is met volle overtuiging aan de slag om het Inwonerakkoord goed vorm te geven en het Burgerberaad Zorg Zeeland eer aan te doen. Zo zorgen we samen voor een gezond Zeeland! 

 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan vooral onze Social Media kanalen en meld je aan op de website www.denkmeerzorgzeeland.nl 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen