Submenu

Inwonerakkoord overhandigd aan ministers VWS

11-09-2023
145 keer bekeken

Op maandag 11 september overhandigde de Zeeuwse Zorg Coalitie het Inwonerakkoord aan de ministers Kuipers en Helder van VWS. Wederom een mooi ontwikkeling die voortkomt uit het Burgerberaad Zorg Zeeland!

Vanmiddag hebben demissionair zorgministers Kuipers en Helder het regioplan en Inwonerakkoord Zorg Zeeland in ontvangst genomen. 
 
“Om de uitdagingen in de zorg aan te pakken, hebben we iedereen in Zeeland nodig”, zegt Peter Bennemeer, voorzitter van de Zeeuwse Zorg Coalitie. “Ook voor inwoners is een belangrijke rol weggelegd.” Minister Conny Helder: “Het is mooi om te zien hoe er hier samen met inwoners regionaal wordt samengewerkt om de zorg van goede kwaliteit en toegankelijk te houden.”

Namens de Klankbordgroep Zorg Zeeland waren Gonnie Wiegeraad en Arlette Uitterhoeve aanwezig. Belangrijk dat ook de inwoners hier weer vertegenwoordigd zijn tijdens het overhandigen van het Inwonerakkoord. Ook minister Kuipers ziet het belang in van het betrekken van de inwoners: “Ik ben blij dat hier in Zeeland wordt gewerkt op de manier die we voor ogen hebben met het Integraal Zorgakkoord. Samen met de mensen in de omgeving kijken wat er in de regio nodig is aan zorg, en hoe dat in te richten.''
 
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen