Submenu

Burgers vertegenwoordigd bij overhandigen Inwonerakkoord

12-09-2023
167 keer bekeken

Gisteren ontving de Zeeuwse Zorgcoalitie 35 IZA-bestuurders voor het Bestuurlijk Overleg en werkbezoek aan Zeeland. Tijdens deze bijeenkomst waren ook demissionair ministers van VWS aanwezig én namens de inwoners van Zeeland twee leden van onze Klankbordgroep Zorg Zeeland.

Gisteren werd het Inwonerakkoord overhandigd aan demissionair ministers Kuipers en Helder. Ook aanwezig bij deze bijeenkomst waren Gonnie Almekinders en Arlette Uitterhoeve, lid van onze Klankbordgroep Zorg Zeeland.

Arlette Uitterhoeve uit 's-Heer Arendskerke was een van de driehonderd Zeeuwen die meedacht over het nieuwe zorgplan. Zelf werkt ze ook in de zorg. "Ik ben als burger gevraagd, maar mijn zorgpet heb ik natuurlijk wel meegenomen", legt ze uit.

"Het belangrijkste is dat de leefwereld van de mens behouden blijft en verbeterd wordt. We hebben gekeken naar: hoe leven de mensen nu thuis en hoe kunnen we die thuissituatie verbeteren? Je ziet dat het nu niet gaat en daarom hebben wij oplossingen bedacht om in die richting mensen te helpen. Ik kijk positief naar de toekomst en ga er vanuit dat de ministers onze adviezen ter harte nemen."

Lees het volledige artikel op de website van Omroep Zeeland:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/15868909/zeeuwse-zorg-tevreden-over-nieuwe-plannen-nu-moeten-we-met-zn-allen-aan-de-slag

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen