Submenu

Samen Zeeland Gezond

19-09-2023
126 keer bekeken

Samen zorgdragen voor toegankelijke, bereikbare en beschikbare zorg in Zeeland. Welke rol heeft de Zeeuwse inwoner hierin? En hoe kunnen we dit probleem met zijn allen aanpakken?

Één van de onderwerpen die in het Inwonerakkoord wordt benoemd is gezond leven🍏. Zo stelde de Inwonergroep Preventie al voor om een groene leefomgeving te creëren, die een gezonde leefstijl stimuleert. In opvolging van onder andere deze ideeën, lanceert de Zeeuwse Zorg Coalitie daarom de campagne 'Samen houden we Zeeland gezond'.

Als inwoners van Zeeland hebben wij ook invloed op de toegankelijkheid van de zorg in Zeeland...

Door goed voor onszelf en anderen te zorgen zijn we gezonder en gelukkiger. Dat is belangrijk voor onszelf, maar ook voor Zeeland. Want met minder vraag naar zorg en ondersteuning vermindert de druk op de Zeeuwse zorg- en hulpverleners. Zo blijft zorg en ondersteuning bereikbaar voor mensen die het nodig hebben en blijft werken in de zorg leuk. Om het bewustzijn en de betrokkenheid onder de inwoners van Zeeland te vergroten, heeft de Zeeuwse Zorg Coalitie het initiatief genomen voor deze campagne.

Veel inwoners van Zeeland willen gezonder en gelukkig zijn maar weten niet goed wat ze daar zelf aan kunnen doen. Kijk op https://www.samenhoudenwezeelandgezond.nl/ voor tips, adviezen en voorbeelden om een stap in de goede richting te zetten!

Blijf op de hoogte en ontvang nog meer inspiratie om gezond te leven en een bijdrage te leveren aan een gezond Zeeland: volg Samen Zeeland Gezond op Facebook en/of Instagram.

Wat doe jij om gezond te leven?

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen