Submenu

Bijeenkomst bestuurders Zeeuwse Zorg Coalitie

06-11-2023
259 keer bekeken {0} reacties

Op 1 november gingen de 66 bestuurders van de deelnemende partijen van de Zeeuwse Zorgcoalitie met elkaar in gesprek. Tijdens deze bijeenkomst gingen de partijen in groepen het gesprek met elkaar aan.

Zij bespraken hoe zij nog meer kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren over onderwerpen als preventie, passende zorg, vermindering van registratielast én het Inwonerakkoord Zorg Zeeland. 

Inwonerakkoord Zorg Zeeland
Het Inwonerakkoord is tijdens deze bijeenkomst weer onder de aandacht gebracht. Verschillende partijen inspireerden elkaar. Zo ook Mira Weber, directeur van Stichting Manteling. Mira heeft op eigen initiatief het Inwonerakkoord doorgenomen en voelde zicht verantwoordelijk voor het oppakken van verschillende voorstellen. Zo is Stichting Manteling een initiatief gestart, een Zeeuwse werkplaats voor mantelzorgers waar zij dingen kunnen leren. Op 15 november was Mira te gast bij de Klankbordgroep Zorg Zeeland. Hierover later meer. 

Ook aanwezig tijdens de bijeenkomst was Stephan van Belzen, wethouder gemeente Noord Beveland. Hij zei: “Inspirerende bijeenkomst: samen bouwen aan een sterke toekomst voor de zorg. De energie en betrokkenheid waren voelbaar aanwezig.” De gemeente Noord-Beveland heeft inmiddels het Inwonerakkoord onder de aandacht gebracht door hierover een stuk op de gemeentelijke website te plaatsen en door te verwijzen naar onze website.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen