Aantrekkelijkheid & Verwachtingen

De leden van de inwonergroep van dit onderwerp hebben samen bepaald wat ze met elkaar willen bereiken en hoe ze dat willen gaan doen.

Werken in de zorg moet aantrekkelijker worden in de toekomst, met meer doorgroeimogelijkheden en goede voorwaarden.

We willen ervoor zorgen dat werken in de zorg in Zeeland aantrekkelijk is. Dit betekent dat er genoeg mensen moeten zijn die graag in de zorg willen werken en die geschikt zijn voor de verschillende zorgberoepen. We willen ook dat werken in de zorg en wonen in Zeeland aantrekkelijk zijn, en dat er kansen zijn om te groeien in je carrière.

Om dit te bereiken, willen we ervoor zorgen dat mensen die een zorgopleiding hebben gevolgd of interesse hebben in de zorg in Zeeland blijven werken. We willen bijvoorbeeld mensen uit gebieden zoals Zeeuws-Vlaanderen overtuigen om daar weer te gaan wonen en werken door hen beurzen of huisvesting aan te bieden. We willen ook mogelijkheden creëren voor medisch specialisten om zich in de ziekenhuizen van ADRZ op te leiden. Daarnaast willen we met de campagne 'Zeeuwse Zorgzaligheden' de trots op de Zeeuwse zorg aanwakkeren en samenwerken om collega's aan te trekken en te behouden.

Praat mee door een nieuw onderwerp toe te voegen of te reageren op bestaande onderwerpen.

Onderwerp:

Hoe maken we Zeeland aantrekkelijk voor mensen die in de zorg werken?

Auteur: Marjon Margés
Statistieken:
286 keer bekeken 4 reacties Laatste activiteit: 26-06-2023 05:48
Onderwerp:

Onderbouwing beslispunten voorstellen Inwonergroep Aantrekkelijkheid & Verwachtingen

Auteur: Zoë Pakataridis - Moderator bij Denk Mee Zorg Zeeland
Statistieken:
230 keer bekeken 0 reacties Laatste activiteit: 31-05-2023 12:41
Cookie-instellingen